Vlaemynck Blog | Vastgoedtrends, advies, tips & tricks

Foto Stijging huurprijzen zorgt voor opportuniteiten voor investeerders in vastgoed 15/02/2024

Stijging huurprijzen zorgt voor opportuniteiten voor investeerders in vastgoed

Vastgoed is altijd een slimme investering geweest en dat zal ook zo blijven. Het verleden heeft meermaals bewezen dat vastgoed alle crisissen en wijzigende marktomstandigheden overleeft.

Foto Aanpak wooncrisis in Vlaanderen: Half miljoen nieuwe woningen nodig tegen 2035 30/01/2024

Aanpak wooncrisis in Vlaanderen: Half miljoen nieuwe woningen nodig tegen 2035

De wooncrisis in Vlaanderen vraagt om een dringende en ambitieuze aanpak, aldus Embuild Vlaanderen. Volgens de sector dreigen we tegen 2035 te kampen met een tekort van maar liefst 500.000 woningen. Om deze schaarste tegen te gaan, roepen ze op om 45.000 nieuwe woningen per jaar te zetten, in combinatie met een grootschalige renovatie van bestaande woningen. Het tekort is een gevolg van onder andere de huishoudensgroei, sloop van slechte woningen en een stijgende vraag naar specifieke woonvormen zoals tweedeverblijven.

Foto Group Vlaemynck en Resida Vastgoed bundelen de krachten 22/12/2023

Group Vlaemynck en Resida Vastgoed bundelen de krachten

Vanaf 1 januari 2024 krijgen de twee kantoren van Resida Vastgoed in Heestert en Bavikhove het onderschrift ‘part of Group Vlaemynck’. Het netwerk van Group Vlaemynck-vastgoedkantoren groeit daarmee van zes naar acht, terwijl de eigenheid en de sterktes van Resida bewaard blijven.

Foto 6% BTW bij aankoop van uw woning of appartement: wacht niet langer 31/10/2023

6% BTW bij aankoop van uw woning of appartement: wacht niet langer

Bespaar duizenden euro's bij de aankoop van uw nieuwbouwwoning of -appartement door nog te profiteren van het voordelige 6% BTW-tarief in plaats van het standaardtarief van 21%.

Foto 7 redenen om (nog steeds) te investeren in vastgoed 05/10/2023

7 redenen om (nog steeds) te investeren in vastgoed

Ontdek waarom vastgoedinvesteringen nog steeds een slimme keuze zijn. Hier zijn zeven overtuigende redenen om te investeren in onroerend goed.

Foto Vastgoed in Dubai: drie keer meer rendement 17/09/2023

Vastgoed in Dubai: drie keer meer rendement

Guy Penders, CEO van het gerenommeerde vastgoedkantoor Best Luxury Properties, passeerde recent in Tielt en dat bleek de perfecte gelegenheid om alle aandacht even op de vastgoedsector in Dubai te vestigen.

Foto Laatste maanden voor fiscaal voordeel tweede eigendom 23/08/2023

Laatste maanden voor fiscaal voordeel tweede eigendom

De fiscus die u helpt bij aankoop van een tweede eigendom. Klinkt ongeloofwaardig in huidige tijden, maar op vandaag is het nog steeds zo. Het voordeel zal deels verdwijnen vanaf 1 januari 2024 maar ook weer niet helemaal…

Foto Verschil registratierechten – BTW bij aankoop van een onroerend goed 28/07/2023

Verschil registratierechten – BTW bij aankoop van een onroerend goed

Bij aankoop van een woning of appartement komen nog heel wat kosten kijken. De meeste mensen zijn zich hiervan bewust, maar het is niet altijd duidelijk hoeveel en met welke kosten een koper dient rekening te houden.

Foto Waarom Vlaemynck Vastgoed in Sint-Idesbald 11/07/2023

Waarom Vlaemynck Vastgoed in Sint-Idesbald

Ontdek bruisend vastgoed in het charmante Sint-Idesbald, Koksijde. Vlaemynck biedt persoonlijke service en een professionele aanpak voor jouw droominvestering in deze rustige badplaats. Slim kiezen voor een prachtige regio! Jhonny, makelaar vastgoedkantoor Sint-Idesbald, aan het woord.

Foto EPB en EPC: het verschil toegelicht 14/06/2023

EPB en EPC: het verschil toegelicht

Wie een nieuwbouwproject opstart of grote verbouwingen uitvoert moet een EPB-berekening laten opstellen. Wanneer het gaat om verkoop of verhuur van een pand is een EPC-certificaat nodig. Graag leggen we u het verschil tussen EPB en EPC uit.

Foto Nieuwpoort: goed, beter, best aan de Belgische westkust 24/04/2023

Nieuwpoort: goed, beter, best aan de Belgische westkust

Nieuwpoort is een aangename, aantrekkelijke badplaats aan de Belgische kust. Charmant, en natuurlijk ook veel meer. Nieuwpoort is een betaalbare, uitstekende stek om een 2e verblijf te bezitten én een allround leuke locatie aan zee. Mét een pak troeven. Maak kennis met Nieuwpoort.

Foto Slimmer investeren in vastgoed 14/03/2023

Slimmer investeren in vastgoed

Vastgoed blijft een mooie investering voor wie vermogen wil opbouwen, van een maandelijks aanvullend inkomen wil genieten of de inflatie te slim af wil zijn. Maar niet elk type vastgoed biedt zo’n zorgeloos genot.

Deze website maakt gebruik van cookies die voor een optimale gebruikerservaring zorgen. Door gebruik te maken van deze website verklaart u dat u hiermee akkoord gaat.